Élesztőház

sörök

konyha

rövidek

borok

kávé

sörfőzés

Tavaszig kellett várni rá, de úgy tűnik, végre elkezdődött az új év. Csicseregnek a Tűzoltó utca madarai, frissen sült húsok és frissen csapolt sörök illata terjeng a levegőben és a napfény megcsillan egy Élesztős pohár borostyánszín tartalmában.
De úgy is mondhatnánk, hogy a hamisítatlan Élesztőidill visszatért kertünkbe. Mi pedig nagyon hálásak vagyunk, amiért ezt végre megoszthatjuk veled.

Ha esetleg még nem jártál volna nálunk az új időszámítás óta, ez a cikk most neked szól!

Welcome to the kert!

A hét minden napján 15:00-tól nyílnak az Élesztő vaskapui és egészen 23:00-ig nyitva is maradnak. Ha arra számítanál, hogy fél év bezártság után megváltozott a hangulat, vagy lelassult az élet a Tűzoltó 22-ben, el kell, hogy keserítsünk. Egy vadiúj betonburkolatot leszámítva, az Élesztőház pontosan ugyan az a ház, amit novemberben elhagytunk.

De a lényeg, hogy a banda is a régi. A pult mögött várunk továbbra is a kedvenc söreiddel és jó néhány hordó különlegességgel, ami épp most gurul át a küszöbön. Szóval azért ne habozz túl sokat!

Persze van itt pár dolog, amit jó tudni, mielőtt elindulsz. Hogy mindenkit biztonságban tudjunk (és betartsuk az előírásokat)

így működünk most:

 • Mivel jelenleg jóval kevesebb asztalunk elérhető, érdemes legalább egy-két nappal idő előtt foglalni, hogy biztos helyed legyen nálunk

 

 • Az italokat továbbra is bent szolgáljuk fel, de bejárás csak maszkban, és csak, amíg sorban állsz az italodért. Utána irány a kert

 

 • Maszk viselése a kertben is kötelező, de az asztalodnál ülve nyugodtan leveheted és sörözhetsz szabadon

 

  • Mi mind maszkban dolgozunk a pult mögött, így szép mosolyainkat sajnos egyelőre még nem fogod látni
  • A pult több pontján is kézfertőtlenítőket helyeztünk ki. Pumpáld őket bátran, kedv és ízlés szerint

  Az Élesztőben nem csak sörözni lehet!

  Az Élesztővel együtt kinyitott a ház többi részlege is, úgyhogy bebarangolhatod a gasztrosétányt és újra felfedezheted:

  Butcher’s Kitchen ellenállhatatlan szendóit, tálait és salátáit. – A tőlük vásárolt kajákat továbbra is kihozzák asztalodhoz.

  a VinoPiano natúr és organikus borait. Ráadásul úgy hallottuk, tapasaik is visszatértek sajtokkal, sonkákkal, olajbogyóval és kovászos kenyerekkel, úgyhogy az időjárással együtt teljes a mediterrán hangulat a borteraszon.

  a Spirit Barból pedig folynak a felsőpolcos rövidek, ha esetleg bekeményítenél a délután folyamán. Persze azért csak finoman. Nem jó buli koraeste részegen hazatámolyogni. (állítólag)

  Már asztalodtól is rendelhetsz

  Egy partnerünk segítségével új rendszert vezettünk be, amivel mostantól a zsebedből rendelhetsz sört! Mármint a telefonodról, persze. A HelloLine applikáción teljes kínálatunkat megtalálod, és néhány mozdulattal már fizetheted is a következő kört.

  így működik:

  • Töltsd le az appot innen

  • Válaszd ki az Élesztőt a közeli helyek listájáról (GPS fog kelleni hozzá)

   

  • Add hozzá kártyádat, és eléd tárul az Élesztő teljes kínálata.

   

  • Válaszd ki, mit innál és hallgasd, ahogy bent már csapolják sörödet

   

  • Amint elkészül, egy jelzést kapsz az apptól és a pulton lévő HelloLine ponton soron kívül átveheted!

   

  Ez persze azt is jelenti, hogy akár már a kapunál leadhatod a rendelést. Így mire besétálsz, kedvenc söröd már a pulton fog rád várni. Nem rossz ilyen velkámra érkezni!

  Az Élesztő gépezete teljes fordulatszámon pörög tovább. Ha te is beülnél egy körre, tudod, hol találsz minket.

  Vigyázz magadra, vigyázzunk egymásra és találkozzunk a kertben!