Élesztőház

sörök

konyha

rövidek

borok

kávé

sörfőzés

Közeleg a karácsony, vele együtt pedig óhatatlanul az az időszak is, amikor újra fel kell tennünk magunknak a kérdést: milyen ajándékokkal (is) mutathatjuk ki szeretetünket hozzátartozóinknak? 

Ha családtagod, párod vagy barátod a sörimádók népes táborát erősíti, a következő sör ajándék ötletek talán segítenek majd a last-minute decemberi brainstormingban.

1. Ajándékozz sörválogatást!

Ki ne örülne egy igazán jó, minőségi sörválogatásnak a karácsonyfa alatt? A sör a fa alól kerülhet a hűtőbe, onnan pedig az ünnepi asztalra, hogy emelje az együttlét fényét. A legtöbb hazai főzde sörei elérhetőek saját webáruházaikban is, így ha elég felkészültnek érzed magad, akár saját, személyre szabott válogatást is összeállíthatsz. Ha viszont egy kis segítségre van szükséged, csak ugorj be hozzánk és egy sör mellett segítünk összeállítani listádat. 😉

Pár ajándékötlet:

Kedvenc magyar kézműves sörfőzdéd webshopján érdemes először körbenézni. Olyanokon, mint: Reketye; Monyo; Horizont és ha szerencséd van még néhány karácsonyi kedvezményt is elcsíphetsz. A Csakajósörnél pedig mindent megtalálhatsz egy helyen is.

2. Sörfürdő (nem csak férfiaknak)

Elsőre talán bizarrnak hangzik az ötlet, pedig a sör létezésével egyidős annak “külső” használata is. A meleg, komlóban gazdag, sörrel teli kádban eltöltött idő jót tesz a bőrnek és a hajnak, állítólag már az ókori egyiptomiak is használták rekreációs célokra ezt a meglehetősen elterjedt szokást (majdnem mindegyik nagy sörfogyasztó nemzetnek van ebben tradíciója).

Pár ajándékötlet:

Itthon a Széchenyi fürdőben és a Lukácsban is sörfürdőzhettek, a Beerspa honlapján pedig ajándékutalványt is vásárolhattok. Ilyen egy tökéletes last-minute sör ajándék! 

3. Öltöztesd sörbe a párod!

Természetesen, a fürdővel ellentétben itt a szó átvitt értelmében értjük az öltöztetést! A megfelelő webáruházakban kutakodva találhattok olyan ruhadarabokat, amelyeket büszkén viselhet a sörök szerelmese. De legalábbis röhöghet rajta egy nagyot. Mi például bármikor szívesen büszkélkednénk egy vagány sörös zoknival!

Pár ajándékötlet:

Ki tudna ellenállni egy sörös papucsnak, vagy egy sörmintás férfi fehérnemű szettnek…?

4. Betárazva

Fesztiválon, nyaraláson vagy egy fárasztó nyári napon humoros és praktikus viselet a sörtartó öv. A koncepció nem új, a kézműves termékeket felvonultató vásárokban (ilyen például a kapolcsi Művészetek Völgye) is találkozhatunk övre függeszthető kiegészítőkkel a sörök vagy üdítők számára, de az internet dzsungele is számos különböző lehetőséget kínál azoknak, akik be merik vállalni, hogy sörrel övezik fel magukat! 

Ajándékötlet:

Ez a sörös kiegészítő a félig vicces, félig tényleg praktikus ajándékok közé sorolható, de a koncepció eredetisége aligha vitatható.

5. Könyvből és tudásból sosem elég

Miközben kint csikorognak a mínuszok vagy egyszerűen bokáig járnak az emberek a latyakban, odabent jóleső érzés bekuckózni a melegben és egy pofa sör mellé felcsapni egy jó könyvet. Bohumil Hrabal cseh írólegenda műveit valamennyi sörkedvelőnek tudjuk ajánlani (Hrabal a sörök szakavatott fogyasztója volt, írásainak pedig ez a tény megkerülhetetlen eleme), de már magyarul is kapható részletes és ötletgazdag könyv a sörökről, sőt, a magyar sörforradalomról is. 

Ajándékötlet:

Rosenstein Róbert és Vétek György Sörkönyve mellett Hrabal Sörgyári Capriccio-ja, vagy Őfelsége pincére voltam, de tulajdonképpen bármelyik klasszikusa jó választás lehet.

6. Magad uram, ha szolgád nincsen!

Ha a kiszemelt sörimádó már szinte valamennyi sörös ajándékkal rendelkezik, illetve kipróbálta a legtöbb jópofa ötletet, akkor ideje szintet lépni és belekóstolni a sörfőzés művészetébe. Rövid kutatás után is tucatszám találhattok kezdők, haladók és egészen beavatottak számára összeállított sörfőző készleteket; érdemes elmerülni a kísérletezés világában, hogy aztán saját söreidet kortyolva lazíthass a munka végeztével. Vagy épp szeretteidet lepd meg saját söreiddel. (csak ajándékozás előtt mindenképp kóstold elő őket. Tapasztalatból beszélünk…)

Ajándékötlet:

Példaként mutatunk egy oldalt, ahol kiegészítők és teljes felszerelések is kaphatóak.

7. Tanulni, tanulni…

A házi sörfőzés kissé mély víz lehet egyeseknek – tegyük hozzá, hogy joggal, hiszen a folyamathoz tudás is szükséges. Hogy ne vesztegessük a drága alapanyagokat és, hogy végső soron iható sört főzzünk otthon, ahhoz nem árt szakemberek segítségével felvértezni magunkat vagy azt a hozzánk közel állót, aki kapható a sörös mókákra, ajándékokra.

Ajándékötlet:

Az Élesztőház Brew Stúdiója pontosan ezeket az igényeket szeretné kielégíteni: csapatépítésnek, egyedi ajándéknak, kisebb-nagyobb társaságnak szeretettel ajánljuk privát utazásunkat és workshopunkat a sörfőzés világába.

8. A kevésbé kockáztató

Ha már teljes az otthoni sörös paletta (vagy csak egyszerűen konformistább szeretnél lenni), akkor érdemes elgondolkodni, hogy a borfogyasztáshoz hasonlóan a sörök esetében is ideje megtisztelni az italt és a megfelelő poharakban szervírozni azt. Ha a különböző sörtípusokhoz keresel megfelelő poharakat, akkor a webáruházak mellett fel lehet keresni hagyományos ajándékboltokat is, de a termékeket listázó weblapokat is megéri lecsekkolni, ha egy ilyen sör ajándék az ideális választás sörimádó szeretteidnek.

Ajándékötlet:

A legismertebb és legnagyobb webshopok kínálatában érdemes először kutakodni. Ez az oldal jó kiindulópont lehet.

9. Élesztő a fa alatt

S ha már unalmasnak tartod a fogyasztásorientált termékek özönét a karácsonyi időszakban, vagy egyszerűen csak jobban szeretsz élményt ajándékozni, akkor arra biztatunk, hogy a két ünnep között térjetek be hozzánk és töltsetek el egy hangulatos, vidám estét az Élesztőházban! Harminc csapon lévő sörkülönlegességünk, a Butcher’s Kitchen harapnivalói és a figyelmes kiszolgálás együttesen gondoskodik az ajándék tökéletességéről. Foglalj vacsorát és gyertek, a sörimádók társasága garantált!

Foglalj asztalt hozzánk a két ünnep közötti időszakra egy Karácsony utáni gőzkiengedéshez.

Már nincsen sok hátra a karácsonyi vacsoráig: ez az időszak sokak számára nem a pihenésről, hanem az előkészületekről szól, Ha elfáradtál vagy megszomjaztál, térj be hozzánk bátran; az Élesztőházban menedéket találtok! 😉